SeaBreeze – gezonde zeelucht

For the study “SeaBreeze”, we are looking for participants. Here, we are aiming for participants living in Flandres, hence this page is in Dutch.

Welkom bij SeaBreeze, een interdisciplinair onderzoek naar het effect van de kust op onze mentale en fysieke gezondheid. 

Al eeuwenlang wordt de kust beschouwd als een omgeving die bevorderlijk is voor zowel onze mentale als fysieke gezondheid. We gebruiken mariene producten, zoals zeewater en zeewier, al meer dan duizend jaar als therapeutische middelen voor de behandeling van verschillende aandoeningen. Ook vandaag trekken velen van ons naar de kust om te ontspannen en de dagelijkse stress achter zich te laten. Aan de Universiteit Gent en het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) willen we het gevoel dat we ervaren bij een bezoek aan de kust omzetten in meetbare resultaten. Voor dit project werken we samen met de Provincie West-Vlaanderen. 
 
“Wat is het effect van de nabijheid van de kust op onze mentale en fysieke gezondheid?” Om deze intrigerende vraag te beantwoorden, hebben we jouw hulp nodig. Er staan twee baanbrekende experimenten op de planning. Hiervoor zijn we op zoek naar enthousiaste deelnemers die samen met ons de kracht van de kust willen ontdekken.
 

Doe mee aan ons onderzoek

Voor experiment 1 zoeken we mensen van 60 jaar of ouder die aan de kust wonen. Dit experiment omvat twee verschillende ervaringen van de kust op verschillende momenten: een virtuele ervaring en een ervaring via wandelingen. Voor meer informatie, zie het tabblad ‘Experiment Ouderen’.

Voor experiment 2 zijn we op zoek naar volwassenen tussen de 18 en 50 jaar die aan de kust wonen of er een tweede verblijf hebben. We zoeken deelnemers die minimum vier weken aan de kust kunnen verblijven. Meer informatie kan gevonden worden onder het tabblad ‘Experiment Volwassenen’.

Interesse om op de hoogte te blijven over dit onderzoek?  

Help je de wetenschap vooruit en bouw je mee aan een nieuwe kijk op welzijn, eentje waar de natuur een essentieel deel van uitmaakt? Wie weet draag je wel bij aan een revolutionair concept: “kust op voorschrift”! Klik op onderstaande knop om vrijblijvend je contactgegevens op te geven, zodat we je in een latere fase kunnen contacteren met meer details over de experimenten. 

 

Bij verdere vragen, contacteer gerust de verantwoordelijke onderzoekers van SeaBreeze:


Silke Lambert

E-mail: Silke.Lambert@UGent.be

Julia Kinet

E-mail: Julia.Kinet@UGent.be