Experiment Ouderen

Doe mee! Word je gezond ouder aan zee?

Vraag jij je wel eens af of het ontspannen gevoel dat we ervaren bij een bezoek aan de kust ook meetbare veranderingen in ons lichaam teweegbrengt? Wat heeft meer invloed op ons welzijn: de serene duinen of de levendige dijk met terrasjes? Hoe verandert ons hartritme tijdens een wandeling aan de kust vergeleken met een wandeling in de stad? En welk effect hebben deze omgevingen op ons concentratievermogen?

Op deze en andere vragen hopen we tijdens dit experiment antwoorden te vinden. De focus ligt hierbij op ouderen, om te onderzoeken hoe kustomgevingen kunnen bijdragen aan gezond ouder worden. We zijn op zoek naar enthousiaste deelnemers van 60 jaar of ouder die aan de kust wonen om ons hierbij te helpen. Het experiment bestaat uit twee belevingen van verschillende omgevingen in Oostende: een virtuele beleving en een “real-life” beleving via wandelingen.

Meer informatie volgt binnenkort. Heb je in de tussentijd vragen? Contacteer dan gerust de verantwoordelijke onderzoeker: Julia.Kinet@UGent.be.